Вівторок, 07.05.2024, 15:31Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ КОБЕЛЯЦЬКОГО РУЮ
Головна | Блог | Реєстрація | Вхід
» МЕНЮ

» НАШ БАНЕР


Код банера

» СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

» ФОРМА ВХОДУ

 Блог
Головна » 2011 » Квітень » 18 » Накладення обтяжень на належне боржникам рухоме майно
23:55
Накладення обтяжень на належне боржникам рухоме майно

Накладення обтяжень на належне боржникам  рухоме майно - є одним із методів забезпечення виконання ними зобов'язань.

Обтяженням є право обтяжувача на рухоме майно боржника або обмеження права боржника чи обтяжувача на рухоме майно, що виникає на підставі закону, договору, рішення суду або з інших дій фізичних і юридичних осіб, з якими закон пов'язує виникнення прав і обов'язків щодо рухомого майна. 


Обтяження поділяються на публічні та приватні.Публічним є обтяження рухомого майна, яке виникає відповідно до закону або рішення суду, приватні обтяження - це  забезпечувальні чи інші договірні обтяження. 

Всі ці  обтяження  підлягають обов"язковій реєстрації в Державному реєстрі обтяжень рухомого майна.

Державний реєстр обтяжень рухомого майна (далі - Реєстр) - єдина комп'ютерна база даних про виникнення, зміну, припинення обтяжень, а також про звернення стягнення на предмет обтяження. Держателем Реєстру є  Міністерство юстиції України, а його адміністратором - державне підприємство "Інформаційний центр" Міністерства Юстиції України. 


Відомості про обтяження рухомого майна вносяться до Реєстру на підставі заяви обтяжувача чи уповноваженої ним особи або рішення суду.

(Обтяжувач - уповноважений орган при публічному обтяженні;кредитор за забезпеченим рухомим майном зобов'язанням; власник рухомого майна, що знаходиться у володінні боржника; будь-яка інша особа, на користь якої встановлюється договірне обтяження; особа, яка здійснює управління рухомим майном в інтересах кредитора - ст.2 ЗУ "Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень)


Про внесення до Реєстру запису про обтяження рухомого майна реєстратор видає обтяжувачу чи уповноваженій ним особі примірник витягу. Другий примірник витягу реєстратор протягом п'яти днів надсилає боржнику.

В тому випадку, коли  в обтяженні рухомого майна боржника вже потреби немає,обтяжувач чи уповноважена ним особа має право в будь-який час 
подати заяву реєстратору про припинення обтяження і виключення запису з Реєстру. Відомості про припинення обтяження реєструються на 
підставі заяви обтяжувача чи уповноваженої ним особи. 


Фізична чи юридична особа має право на отримання витягу про наявність чи відсутність запису в Реєстрі про обтяження, зміну обтяження, відступлення прав на предмет обтяження. Для цього реєстратору подається відповідна заява.


За внесення до Реєстру запису, а також змін і додаткових відомостей до запису, видачу витягів справляється плата. 

Органи державної влади звільняються від плати за внесення до Реєстру записів, змін і додаткових відомостей до запису, виключення запису з Реєстру, а також отримання витягів, якщо вони видаються у зв'язку із здійсненням ними повноважень, визначених законодавством. 



Оксана Кобель

Головний державний виконавець

ВДВС Кобеляцького РУЮ

Переглядів: 4380 | Додав: OVK | Теги: Накладення обтяжень на належне борж | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
» КАЛЕНДАР
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

» ПОШУК

» ВДВС
Відділи державної виконавчої служби Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі

Відділи державної виконавчої служби районних, районних у містах, міських (міст обласного значення), міськрайонних управлінь юстиції


» АРХІВ

»КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ






Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz