Вівторок, 07.05.2024, 17:58Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ КОБЕЛЯЦЬКОГО РУЮ
Головна | Блог | Реєстрація | Вхід
» МЕНЮ

» НАШ БАНЕР


Код банера

» СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

» ФОРМА ВХОДУ

 Блог
Головна » 2011 » Червень » 8 » Порядок передачі матеріалів виконавчого провадження
19:23
Порядок передачі матеріалів виконавчого провадження

      Передача матеріалів виконавчого провадження з одного органу державної виконавчої служби до іншого або виконавчої групи, від одного державного виконавця до іншого має здійснюватисяу чіткій відповдності  вимогам  Порядку   передачі матеріалів виконавчого провадження  з одного органу державної виконавчої служби до іншого або виконавчої групи, від одного державного виконавця до іншого  затвердженого Наказом МЮУ 17.05.2004 N 38/5 .

    Даним Порядком передбачено, що передача виконавчого провадження від одного державного виконавця до іншого в межах одного органу ДВС здійснюється на підставі письмового доручення  посадової особи, яка прийняла рішення про передачу у зв'язку:


  • із зміною дислокації, перерозподілом обов'язків, уведенням  спеціалізації державних виконавців;

  • із хворобою державного виконавця, його перебуванням у  відрядженні чи відпустці, а також у разі включення державного виконавця до складу виконавчої групи при іншому органі ДВС;

  • відводом (самовідводом) державного виконавця  ;

  • із звільненням державного виконавця чи відстороненням від
    виконання повноважень за посадою ;

  • з іншими обставинами, що ускладнюють виконання рішення.

     На підставі письмового доручення посадової особи, яка прийняла рішення про передачу виконавчого провадження з одного органу  державної виконавчої служби до іншого, виконавче провадження  може бути передано у  зв'язку:


  • із задоволенням заяви про відвід (самовідвід) ;

  • з прийняттям рішення про передачу виконавчого провадження на  виконання до відділу або підрозділу примусового виконання рішень; 

  • з утворенням виконавчих груп при органах ДВС;

  • з іншими обставинами, що ускладнюють виконання рішення;

  • якщо виконавчі провадження щодо одного й того самого боржника  відкриті в кількох органах ДВС, у тому числі за наявності відповідної письмової заяви стягувача. 

      У разі прийняття рішення про передачу виконавчого провадження посадова особа , яка прийняла це рішення, виносить вмотивовану постанову. У постанові зазначаються обставини, які обумовили передачу виконавчого провадження, визначаються особи, на яких покладаються обов'язки щодо передачі та прийняття матеріалів виконавчого провадження, 
встановлюються спосіб та строки передачі та зазначається, у якій частині рішення виконане до моменту його передачі.
      У разі передачі виконавчого провадження від одного виконавця  до іншого в межах одного органу ДВС чи виконавчої групи між державними виконавцями одного органу ДВС передача здійснюється за письмовим дорученням начальника цього органу ДВС чи керівника виконавчої групи без винесення постанови. Виконавче провадження  приймається державним виконавцем до виконання на підставі письмового доручення без винесення постанови про прийняття його до виконання. 
Державний виконавець зобов'язаний прийняти (передати)  матеріали виконавчого провадження у спосіб та строки, зазначені в постанові чи письмовому дорученні начальника органу ДВС (керівника виконавчої групи).

      Матеріали виконавчого провадження передаються  сформованими у хронологічному порядку за датами надходження документів, прошиті та пронумеровані, з описом документів. 

      Про передачу матеріалів виконавчого провадження складається акт приймання-передавання, який підписується державним виконавцем, що передає, і державним виконавцем, що приймає провадження. У разі відсутності державного виконавця, на виконанні в якого перебувало виконавче провадження, акт підписується іншою посадовою особою, уповноваженою керівником відповідного органу ДВС.
      В акті приймання-передавання вказуються номер виконавчого  провадження,найменування сторін, характер стягнення та кількість документів, які в ньому перебувають.
      Акт приймання-передавання складається у двох примірниках, перший - долучається до матеріалів виконавчого провадження, яке передається, другий - залишається в органі ДВС разом з копіями інших матеріалів щодо приймання-передавання виконавчого провадження та долучається до відповідної номенклатурної справи органу ДВС. 

     Державний виконавець, який приймає виконавче провадження, разом з актом приймання-передавання, у разі наявності, передає керівнику відповідного органу ДВС письмові зауваження щодо матеріалів виконавчого провадження. 

    Одночасно з підписанням акта приймання-передавання державний виконавець виносить постанову про прийняття до виконання виконавчого провадження. Постанова про прийняття до виконання виконавчого провадження виноситься лише в разі передачі виконавчого провадження з одного органу ДВС до іншого, при цьому в даній постанові   зазначається залишок суми, що підлягає стягненню, виконавчого збору, інші стягнення. 

     Постанова про прийняття до виконання виконавчого провадження надсилається сторонам виконавчого провадження.

    Акт приймання-передавання затверджується начальником органу ДВС чи виконавчої групи, якому безпосередньо підпорядковується державний виконавець.

Цей порядок поширюється на всі виконавчі провадження, які перебувають на виконанні в органах державної виконавчої служби , у тому числі на матеріали зведених виконавчих проваджень. 

Контроль за додержанням цього Порядку   передачі матеріалів виконавчого провадження  з одного органу державної виконавчої служби до іншого або виконавчої групи, від одного державного виконавця до іншого та дотриманням  строків передачі виконавчих проваджень здійснюють директор Департаменту ДВС Міністерства юстиції України, заступник директора 
Департаменту ДВС Міністерства юстиції України - начальник відділу примусового виконання рішень, начальники відділів ДВС Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, мм. Києві та Севастополі, начальники підрозділів примусового виконання рішень відділів ДВС Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, мм. Києві та Севастополі, керівники виконавчих груп у разі покладення на них прав та повноважень, установлених Законом, у виконавчому провадженні для начальників відділів ДВС районних, районних у містах, міських (міст обласного значення) управлінь юстиції, начальники відділів ДВС районних, районних у 
містах, міських (міст обласного значення) управлінь юстиції, яким безпосередньо підпорядкований державний виконавець, у провадженні якого перебуває відповідне виконавче провадження.


Оксана Кобель

Головний державний виконавець

ВДВС Кобеляцького РУЮ

Переглядів: 3289 | Додав: OVK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
» КАЛЕНДАР
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

» ПОШУК

» ВДВС
Відділи державної виконавчої служби Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі

Відділи державної виконавчої служби районних, районних у містах, міських (міст обласного значення), міськрайонних управлінь юстиції


» АРХІВ

»КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ






Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz