П`ятниця, 17.05.2024, 09:47Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ КОБЕЛЯЦЬКОГО РУЮ
Головна | | Реєстрація | Вхід
» МЕНЮ

» КАТЕГОРІЇ
КОМЕНТАРІ ФАХІВЦІВ [36]
ОГЛЯД ЗМІ [30]

» НАШ БАНЕР


Код банера

» СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

» ФОРМА ВХОДУ

Головна » 2011 » Вересень » 9 » Боржники можуть уникнути процедури примусової реалізації майна
02:38
Боржники можуть уникнути процедури примусової реалізації майна

Процедура стягнення боргів за комунальні послуги , по кредитах , штрафів та ін. визначена в Законі України "Про виконавче провадження". Так, державний виконавець після отримання виконавчого документа відкриває виконавче провадження, надсилає боржникові постанову про відкриття провадження і надає строк для добровільного виконання, який за законом не може перевищувати семи днів. Якщо за цей час борг не сплачено, державний виконавець виносить постанову про стягнення з боржника виконавчого збору, сума якого становить 10% від фактично стягнутої суми, та має право вживати заходів для примусового стягнення боргу.

За наявності відомостей про місце праці боржника, державний виконавець має право звернути стягнення на заробітну плату у випадку, якщо сума стягнення не перевищує трьох мінімальних розмірів заробітної плати та за відсутності у боржника коштів на рахунках у фінансових установах.

Якщо ж борг є більшим ніж розмір трьох мінімальних заробітних плат, але боржник не має іншої можливості оплатити, наприклад, заборгованість по кредиту чи по комунальних послугах  тоді він має піти до банку чи до комунального підприємства , якому заборгував,  і погодити з ними поступове стягнення боргу з зарплати. Після чого за заявою стягувача і погодженням з боржником стягнення звертають на зарплату чи інші доходи, не вживаючи заходів примусового звернення на майна боржника.  У такий спосіб боржники можуть уникнути процедури примусової реалізації майна.

 

Оксана Кобель

Головний державний виконавець

ВДВС Кобеляцького РУЮ

Категорія: КОМЕНТАРІ ФАХІВЦІВ | Переглядів: 1690 | Додав: OVK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» КАЛЕНДАР
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

» ПОШУК

» ВДВС
Відділи державної виконавчої служби Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі

Відділи державної виконавчої служби районних, районних у містах, міських (міст обласного значення), міськрайонних управлінь юстиції


» АРХІВ

»КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ






Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz