П`ятниця, 17.05.2024, 09:47Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ КОБЕЛЯЦЬКОГО РУЮ
Головна | | Реєстрація | Вхід
» МЕНЮ

» КАТЕГОРІЇ
КОМЕНТАРІ ФАХІВЦІВ [36]
ОГЛЯД ЗМІ [30]

» НАШ БАНЕР


Код банера

» СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

» ФОРМА ВХОДУ

Головна » 2011 » Серпень » 3 » ПОРУШИВ, СПЛАТИВ, І ЗНОВУ ПЛАТИТИ ???
12:31
ПОРУШИВ, СПЛАТИВ, І ЗНОВУ ПЛАТИТИ ???
 

Досить часто таке питання виникає у водіїв, які порушили  ПДР України та були притягнуті до адміністративної відповідальньсті у вигляді штрафу,який протягом 15-денного строку сплатили, проте незалежно від цього з часом   отримали постанову державного виконавця про відкриття виконавчого провадження щодо стягнення цього ж штрафу , але  вже в подвоєному розмірі.

            Чому так? Що робити водіям в такому випадку?

            Здебільшого така ситуація виникає внаслідок того, що водії-правопорушники своєчасно не повідомляють про виконання ними постанов у справах про адміністративне правопорушення відділення  ДАІ по місцю свого проживання які ,відповідно до ст. 305 КУпАП  та інших норм чинного законодавства, здійснюють контроль за виконанням зазначених постанов. Відтак, за відсутності в матеріалах адміністративної справи  квитанції про сплату штрафу постанови про адміністративне правопорушення   значаться у відділах ДАІ невиконаними в 15-денний строк, установлений ч.1 ст.307 КУпАП . Відповідно до ст.308 цього ж Кодексу такі  постанови підлягають направленню на примусове виконання до відділів ДВС для стягнення штрафу в подвоєнному розмірі.

            Хочу звернути увагу читачів, що розмір штрафу не подвоюється в тому випадку, якщо штраф сплачено порушником не пізніш  як через 15 днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження або опротестування такої постанови – не пізніш як через 15 днів з дня повідомлення про залишення скарги або протесту без задоволення.

            В тому випадку коли штраф був сплачений з дотриманням цих строків, але не було своєчасно подано до ВДАІ квитанцію про сплату, в наслідок чого постанова у справі про адміністративне правопорушення надійшла на примусове виконання до ВДВС з подвоєнням розміру штрафу, водіям  ( за ЗУ „Про виконавче провадження” –боржникам) необхідно відразу після отримання постанови про відкриття виконавчого провадження подати вищезазначену квитанцію державному виконавцю, який в порядку визначеному ЗУ „Про виконавче провадження” закінчить виконавче провадження без стягнення штрафу в подвоєному розмірі, оскільки він є таким, що сплачено в строк встановлений  ч.1 ст. 307 КУпАП.

            Проте маю зазначити, що зволікання з подачею державному виконавцеві квитанцїї про сплату штрафу призводить до того, що у відношенні боржника чи його майна починають провадити виконавчі дії ( нараховується виконавчий збір, здійснюється виявлення та арешт майна,накладається заборона на його відчуження, оголошується розшук майна та ін.), до того ж понесені ВДВС витрати покладаються на боржника й підлягають стягненню незалежно від часу сплати ним адміністративного штрафу.

            Тож, шановні водії, щоб не нести додаткових витрат, не зволікайте зі сплатою штрафів та пред”явленням квитанцій до ВДАІ чи ВДВС


Оксана Кобель

Головний державний виконавець

ВДВС Кобеляцького РУЮ

Категорія: КОМЕНТАРІ ФАХІВЦІВ | Переглядів: 1880 | Додав: OVK | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» КАЛЕНДАР
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

» ПОШУК

» ВДВС
Відділи державної виконавчої служби Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі

Відділи державної виконавчої служби районних, районних у містах, міських (міст обласного значення), міськрайонних управлінь юстиції


» АРХІВ

»КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ






Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz