П`ятниця, 17.05.2024, 09:30Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ КОБЕЛЯЦЬКОГО РУЮ
Головна | | Реєстрація | Вхід
» МЕНЮ

» КАТЕГОРІЇ
КОМЕНТАРІ ФАХІВЦІВ [36]
ОГЛЯД ЗМІ [30]

» НАШ БАНЕР


Код банера

» СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

» ФОРМА ВХОДУ

Головна » 2011 » Травень » 17 » "В тому році рішення було написано російською і змінювати ми не маємо права"
22:41
"В тому році рішення було написано російською і змінювати ми не маємо права"

24.03.11р.на мою заяву мені було видано рішення Крюківського районнго суду у м.Кременчук про моє розірвання шлюбу, яке відбулося у 1997р.Рішення суду було видане російською мовою. На моє запитання в канцелярії суду :"Чому не державною ураїнською?" мені відповіли:"В тому році рішення було написано російською і змінювати ми не маємо права".
Це рішення мені потрібно для проставлення апостилю в Міністерстві Юстиції України. Я дзвонила в Міністерство і поцікавилась, чи приймуть мій документ російською мовою. Мені відповіли, що приймуть, головне, щоб там внизу було написано "рішення суду знаходиться в такій-то цивільній справі такого-то суду... " і все оформлення, як то кажуть, по-формі.Але коли я потрапила до Міністерства 28.03.11, мені було відмовлено в проставленні апостилю з двох наступних причин:
1)підпис судді не співпадав з прізвищем судді;
2)якщо верхня частина (сам вирок суду) викладався російською мовою і це проходить, то нижня частина ( оригіналу відповідає, оригінал вироку суду знаходиться у Крюківському суді...іт.д.)і яка була також російською мовою - повинна друкуватись українською.Тобто, сам вирок викладався російською на той час і вони ставлять апостиль на цих документах, то рішення суду видавалося зараз і оформлюватись повинно державною мовою.
29.03.11 я знову звернулась до Крюківського суду з проханням зробити мені інший,"правильний",вирок суду і пояснила, що там не так.Мені видали інший вирок,знову повністю російською мовою, тільки вже з "правильними" підписами судді.Я вимагала друкувати нижню частину українською, та мені відмовили, посилаючись на те, що вони не мають права писати в одному вироку суду двома мовами.
Я прошу Вас дати мені роз яснення, щодо правомірності дій службовців суду.І як мені бути в цій ситуаціїї, коли усі державні документи повинні оформлюватись українською державною мовою, і мені відмовляють в цьому. Дякую заздалегідь,Барвінок А.П.


Барвінок Алла Петрівна / 29.03.2011 /


На Ваше звернення стосовно правомірності дій службовців суду повідомляємо наступне.
Статтею 19 Конституції України передбачено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Головне управління юстиції у Полтавській області було створене і діє на підставі наказу Міністерства юстиції України №47/5, зареєстрованого в Мін’юсті 14.02.07 за №124/13391, яким затверджено Положення про Головне управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головні управління юстиції в областях, м.м. Києві та Севастополі.
Вказане Положення в п.п.3,4 визначило основні завдання та функції управління юстиції, до яких не входить повноваження щодо втручання у діяльність правосуддя.
При цьому, слід зазначити, що вирішення питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді, у разі незгоди скаржника з його діями, відповідно до статей 83, 85 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» здійснюється Вищою кваліфікаційною комісією суддів України ( м. Київ, вул. Жилянська, 120А; тел/факс (044) 581-85-31).
Якщо рішення суду про розірвання шлюбу необхідно Вам як документ, що підтверджує факт припинення Вашого шлюбу, відповідно до чинного законодавства роз'яснюємо наступне.
Розірвання шлюбу, здійснене судом до набрання чинності Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» (27.07.2010р.), підлягає державній реєстрації в органі державної реєстрації актів цивільного стану, що передбачено пунктом 2 розділу ІУ цього Закону.
Відповідно до частини 1 статті 114 Сімейного кодексу України шлюб вважається припиненим у день державної реєстрації розірвання шлюбу за рішенням суду про розірвання шлюбу, постановленим до набрання чинності Сімейним кодексом України (01.01.2004р.).
Зокрема, державна реєстрація розірвання шлюбу проводиться у відділі державної реєстрації актів цивільного стану районного, міського, міськрайонного управління юстиції за місцем проживання заявника по пред'явленні копії рішення суду (витягу з рішення суду) про розірвання шлюбу, що набрало законної сили, а також паспорта або паспортного документа, квитанції про сплату встановленої судом суми державного мита.
Розірвання шлюбу засвідчується свідоцтвом про розірвання шлюбу (частина 2 статті 115 Сімейного кодексу України).
Для використання свідоцтва про державну реєстрацію розірвання шлюбу за кордоном його необхідно належним чином легалізувати, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України, виходячи з Вашого звернення – проставити на ньому апостиль.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України "Про надання повноважень на проставлення апостиля, передбаченого Конвенцією, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів” від 18.01.2003 р. № 61 Міністерство юстиції проставляє апостиль, зокрема на документах про державну реєстрацію актів цивільного стану, виданих компетентними органами державної реєстрації актів цивільного стану.


Джерело: www.obljust.pl.ua

Категорія: ОГЛЯД ЗМІ | Переглядів: 1344 | Додав: OVK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» КАЛЕНДАР
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

» ПОШУК

» ВДВС
Відділи державної виконавчої служби Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі

Відділи державної виконавчої служби районних, районних у містах, міських (міст обласного значення), міськрайонних управлінь юстиції


» АРХІВ

»КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ






Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz