П`ятниця, 17.05.2024, 05:52Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ КОБЕЛЯЦЬКОГО РУЮ
Головна | | Реєстрація | Вхід
» МЕНЮ

» КАТЕГОРІЇ
КОМЕНТАРІ ФАХІВЦІВ [36]
ОГЛЯД ЗМІ [30]

» НАШ БАНЕР


Код банера

» СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

» ФОРМА ВХОДУ

Головна » 2011 » Вересень » 12 » Вихід є!
03:37
Вихід є!
За наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим, державний виконавець за власною ініціативою чи за заявою сторін, а також самі сторони мають право звернутися до суду, який видав виконавчий документ, із заявою про відстрочку або розстрочку виконання, а також про встановлення або зміну способу і порядку виконання. 

Суд, який постановив рішення, може надати відстрочку або розстрочку його виконання, а також змінити спосіб і порядок виконання. Відстрочка виконання полягає в тому, що на вчинення виконавчих дій встановлюється перерва на точно зазначений строк. 

Розстрочка — виконання провадиться не одразу в повному обсязі, а у відповідних частинах протягом точно визначеного судом строку. 

Обставини, що викликають відстрочку або розстрочку виконання, можуть мати суб'єктивний та об'єктивний характер, але бути єдиними в своїй суті — повинні ускладнювати виконання рішення або робити виконання неможливим. 

В випадку коли до суду з заявою про надання розстрочки чи відстрочки звертаються сторони (одна з сторін, наприклад , боржник) ще до того, як виконавчий документ подано на примусове виконання, й суд задовольнив цю заяву, то строк пред»явлення на примусове виконання  цього виконавчого документа наступає після закінчення строку, встановленого для розстрочки чи відстрочки сплати  зазначеного у ньому боргу. 

У разі ж, коли судом прийнято рішення про надання відстрочки виконання рішення суду  в той час, коли виконавчий документ вже перебуває на примусовому виконанні, останнє на підставі п. 13 ст.37, ч.2 ст.39  ЗУ «Про виконавче провадження»  зупиняється . За цих же умов, але у випадку коли судом надано розстрочку , на підстав ч.4 ст. 36 ЗУ «Про виконавче провадження»,  рішення суду про стягнення боргу виконується в частині та у строки, встановленні рішенням про надання розстрочки. 

Розстрочка чи відстрочка виконання рішення суду – це  можливість боржника сплатити борг у зручний для нього спосіб, без витрат , які на нього покладаються  при примусовому виконанні.


Оксана Кобель

Головний державний виконавець

ВДВС Кобеляцького РУЮ

Категорія: КОМЕНТАРІ ФАХІВЦІВ | Переглядів: 1283 | Додав: OVK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» КАЛЕНДАР
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

» ПОШУК

» ВДВС
Відділи державної виконавчої служби Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі

Відділи державної виконавчої служби районних, районних у містах, міських (міст обласного значення), міськрайонних управлінь юстиції


» АРХІВ

»КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ






Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz